Kreni-promeni samostalno i u Novom Sadu: Bitno da svi iz opozicije budemo ujedinjeni na kraju

Kreni-promeni samostalno i u Novom Sadu: Bitno da svi iz opozicije budemo ujedinjeni na kraju

Nakon Beograda u sredu, pokret Kreni-promeni održao je u četvrtak svoju kampanju za lokalne izbore i u Novom Sadu. Direktor kampanje Savo Manojlović najavio je da i u Novom Sadu kreću samostalno na lokalne izbore.

Na pitanje N1 da li time deli birače opozicije u Novom Sadu, Manojlović je odgovorio da su radili analize za sve gradove i opštine, koje pokazuju da najbolji efekat i najveću izlaznost mogu da postignu ukoliko njihov pokret izađe samostalno na izbore.

„Mi moramo da pođemo od nekih elementarnih stvari, a to je naš izborni sistem. Kod izbornog sistema bitno je da sve izborne liste koje izađu budu ujedinjenje na kraju. Što znači da ono što je najbitnije pitanje jeste: da li će sve izborne liste nakon ovoga imati dovoljnu većinu da Novom Sadu donesu promenu“, izjavio je za N1 Savo Manojlović.

Na naše potpitanje, da li to znači da će nakon lokalnih izbora u Novom Sadu sarađivati sa opozicijom, direktor kampanje Kreni-promeni je odgovorio:

„Apsolutno, samo što ja mislim da nakon izbora u Novom Sadu to neće biti više opozicione stranke, nego da će sve te stranke zajedno činiti vlast.“