Jovo Bakić napustio Partiju radikalne levice

Jovo Bakić napustio Partiju radikalne levice

Sociolog Jovo Bakić, član odbora Partije radikalne levice (PRL) i jedan od njenih osnivača, nedavno je napustio tu stranku, zbog, kako je izjavio, uvreda i moralno političkih lekcija nekih članova koje su mu pojedinci iz njenog vrha uputili.

„Predsedništvu je zasmetala kritika kineskog imperizalizma, optužen sam za nepoštovanja programa u javnim nastupima, a čak mi je zameren i anticiganizam. Sve u svemu, posle uvreda i moralno političkih lekcija nekih članova predsedništva i nedovoljne reakcije članova Glavnog odbora, razumeo sam da u toj partiji nema mesta za mene, pa sam je napustio“, rekao je Bakić za list Danas.

U saopštenju PRL upućenom članovima, u koje je list imao uvid, navedeno je da je „nakon tribine PRL ‘Srbija nije kolonija’, Predsedništvo ocenilo da neki od stavova koje je Jovo Bakić izneo na tribini nisu stavovi iz programa PRL“.

„Pošto je rukovodstvo PRL skrenulo pažnju Jovi Bakiću da očekuje da u javnim nastupima u ime naše partije zastupa nečela i pozicije partije, on je odlučio da istupi iz PRL“, navedeno je u saopštenju.