Jovanović (NADA): Nema tajni, mi smo na ruskoj strani

Jovanović (NADA): Nema tajni, mi smo na ruskoj strani

Kandidat koalicije Nacionalno demokratska alternativa (NADA) za predsednika Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas su „brojne prepreke za ulazak Srbije u EU“ i da je „pored priznanja secesije Kosova i Metohije, među njima i uvođenje sankcija Rusiji“.

Jovanović koji je i predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) je za francusko-nemačku televiziju ARTE rekao da „to ni jedna srpska vlast ne bi trebalo da uradi“.

„U geopolitičkom smislu, i tu nema tajni, mi smo na ruskoj strani zbog jednostavnog razloga što se našim nacionalnim interesima i danas preti sa zapada, od NATO-a, bilo da je reč o Kosovu i Metohiji, bilo da je reč o položaju Republike Srpske u Bosni i Hercegovini, ili da je reč o polažaju Srba u Crnoj Gori. O svim tim temama, naši vitalni interesi su načelno, da ne kažem isključivo ugroženi od strane zemalja Zapada“, kazao je Jovanović.

Jovanović je rekao da, „suprotno tome, Rusi nas podržavaju“, i da se on nada „da Rusija neće izaći oslabljena iz ovog sukoba“.

Miloš Jovanović izjavio je prethodno da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i da ne postoji ozbiljna strategija zamrznutog konflikta.