Đilas uputio pismo RTS-u: Da li ćete se baviti ozbiljnim temama u kampanji

Đilas uputio pismo RTS-u: Da li ćete se baviti ozbiljnim temama u kampanji

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da je predstavnik koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije odbio poziv da učestvuje u jutarnjem programu RTS-a, u koji je pozvan da iznese stav prema ruskom napadu na Ukrajinu, zato što je taj stav u emisiji „Reč na reč“ već izneo predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, kao član koalicije.

Đilas je u otvorenom pismu čelnike RTS-a, kao i novinare informativno-političke redakcije, pozvao da ne ćute na teme od javnog interesa, i da organizuju emisije o „rastu cena i padu životnog standarda, organizovanom kriminalu, korupciji, problemima u poljoprivredi, stanju u zdravstvu“.

„Ovo su problemi u Srbiji, i potrebno je da javni servis omogući svim političkim akterima da predstave svoje stavove, kao i predloge rešenja za njih“, naveo je Đilas.

On je naveo da je insistiranje na temi sukoba u Ukrajini, kao i većini ostalih tema koje RTS nameće, „u funkciji skrivanja haosa u Srbiji koji se vidi na svakom ćošku“.

„Rast cena, priznanja policajaca da su u kriminal umešani visoki državni funkcioneri, izjave kriminalaca o svojim vezama sa vrhom policije i države, raspad EPS-a, protesti, strah i mrak su slika Srbije koju predvodi Aleksandar Vučić. Sve što on trenutno radi je da te teme potisne u drugi plan i u tome mu vi svesrdno pomažete. Ove teme ne postoje u informativnim emisijama RTS-a već godinama“, ukazao je Đilas.