Đilas: Krivične prijave zbog „Mauricijusa“ – falsifikovali dokumenta, banke nema

Đilas: Krivične prijave zbog „Mauricijusa“ – falsifikovali dokumenta, banke nema

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas najavio je da će, zbog optužbi da na računu na Mauricijusu ima 5,7 miliona evra, podneti krivične prijave protiv glavnog i odgovornog urednika Večernjih novosti Milorada Vučelića i istraživačkog tima Večernjih novosti koji su tekst sa navedenim informacijama objavili, protiv Vladanke Malović iz Srpske napredne stranke (SNS) koja je najavila objavljivanje teksta, protiv ministra finansija Siniše Malog, kao i protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je prvi pomenuo i najavio objavljivanje informacija o računu na Mauricijusu.

„Jasno je da je imao sve podatke i da su kao organizovana kriminalna grupa falsifikovali dokumenta sa ciljem da se obmane javnost“, rekao je Đilas na konferenciji za novinare.

On je rekao da Dojče banka na Mauricijusu od 7. decembra 2018. godine ne radi.

“Samim tim je apsolutno nemoguće da 12. decembra 2020. na računu firme Askanijus, koja se dovodi u vezu sa mnom, ima 5,7 milion aevra. Nemoguće je jer nema banke”, rekao je Đilas.

Đilas je pokazao i snimak na kojem se na poziv broja telefona sa sajta banke čuje obaveštenje da je broj nevažeći.

„Telefoni nisu u upotrebi i ne postoji nikakva mogućnost da ova banka izda ovakav papir gde stoji ovaj izns i ovakva transakcija. Što se tiče kompanije koju pokušavaju da dovedu u vezu sa mnom ovim falsifikovanim papirom, to je kompanija koja postoji od 2011. godine čiji je vlasnik Fared Sobadar. Videćete da između ovog čoveka i mene nema nikakve sličnosti, na njegovu sreću naravno“, rekao je Đilas.

On je dodao da je to kompanija koja je u 2019. godini preko svog računa imala promet od samo 21.000 evra.

„I ne postoji nikakva mogućnost da ima ovih 5,7 miliona evra, kako su objavile Večernje novosti, a kasnije u organizovanoj hajki ponovili svi ostali mediji pod kontrolom Aleksandra Vučića i SNS“, naveo je ĐIlas.