Različiti stavovi unutar koalicije „Srbija protiv nasilja“ o izlasku na beogradske izbore

Različiti stavovi unutar koalicije „Srbija protiv nasilja“ o izlasku na beogradske izbore

Na večerašnjem sastanku stranaka okupljenih u koaliciji „Srbija protiv nasilja“, nije postignut jedinstven stav o izlasku na beogradske izbore zakazane za 2. jun. Predlog o izlasku podržale su pet stranaka, uključujući Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije.

Međutim, Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Srbija Centar i Zajedno glasali su protiv izlaska na izbore. Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, istakla je da njihova stranka neće učestvovati na izborima zbog nepostojanja ispunjenih neophodnih uslova. Unatoč tome, DS je najavio da će podržati odluku većine. Biljana Đorđević iz Zeleno-levog fronta iznela je stav da je ZLF za izlazak na izbore.

Predsednik Novog DS S, Miloš Jovanović, potvrdio je da ni njihova stranka neće učestvovati na izborima i ponovio da je jesen jedini mogući trenutak za održavanje izbora. Jovanović je takođe naveo da su se saglasili s predsednikom POKS-a, Vojislavom Mihailovićem, da neće izaći na izbore. Ovakav rascjep unutar koalicije pokazuje kompleksnost situacije i raznolike stavove stranaka koje je teško uskladiti.