Glišić: U SNS ušla jedna narodna poslanica Patriotskog bloka

Glišić: U SNS ušla jedna narodna poslanica Patriotskog bloka

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić saopštio je danas da je u tu stranku prešla poslanica sa izborne liste Patriotski blok Vesna Savović, kao i još sedam članova nekadašnjeg krila Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) koje je predvodio Žika Gojković.

Glišić je novinarima u sedištu SNS u Beogradu rekao da je u tu stranku prešao i član Predsedništva tog krila POKS-a Dragan Đorđević, kao i šest poverenika iz niških opština.

„Poslednjih nekoliko meseci ovi ljudi su shvatili ko se bori za državu, a ko samo za cenzus i fotelju i poneki dolar iz stranih ambasada“, rekao je Glišić.

Narodna poslanica Vesna Savović rekla je da je glavna politika stranke u kojoj je bila bilo očuvanje porodice i suvereniteta Srbije, ali da ništa od toga nije ostvareno.

„Pozvavši na linč predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Skupštini Srbije, oni su pogazili ono što je najbitnije, a to je porodica i sa takvima ne želim da budem u istoj stranci“, rekla je Savović.

U objašnjenju je više puta ponovila da je „samo predsednik Aleksandar Vučić“ sposoban da privuče investicije, otvara nova radna mesta i poboljša životni standard.

Ona je takođe dodala da se za Kosovo i Meothiju treba boriti „baš ovako kako to čini Aleksandar Vučić“.

Odgovarajući na pitanja novinara, predsdnik Izvršnog odbora SNS Glišić je rekao da ta stranka nikome ništa ne nudi, već da su novi članovi njih kontaktirali, jer su prepoznali sa kim žele da rade.

Kada je reč o novom Pokretu za narod i državu, Glišić je rekao da je ta ideja u početnoj fazi, a da će se stav stranke definisati do kraja maja.