Gajić (Narodna stranka): Uvođenje viza Srbiji i odlazak stranih kompanija je pretnja praznom puškom

Gajić (Narodna stranka): Uvođenje viza Srbiji i odlazak stranih kompanija je pretnja praznom puškom

Poslanik Narodne stranke Vladimir Gajić ocenio je kao „pretnje praznom puškom“ spekulacije da bi Evropska unija mogla da uvede vize i sankcije Srbiji ako Beograd odbije ponudjeni sporazum o Kosovu.

Gajić je za televiziju Blic rekao da bi Srbija trebalo da odbaci takozvani nemačko-francuski predlog o Kosovu i Metohiji i ocenio da „nema razloga za strah da bi strane kompanije zbog neprihvatanja sporazuma mogle da odu“.

„EU ne može tek tako da uvede Srbije ni vize ni sankcije, jer ima najmanje pet država članica unije, a možda i više, koje se u ovom trenutku sa tim ne bi složile i koje su na strani Srbije kada je reč o njenom teritorijalnom integritetu“, rekao je poslanik Narodne stranke.

Ocenio je da strane privatne kompanije nisu došle u Srbiju zato što im se Srbija „mnogo dopada niti zato što je mnogo vole, nego zato što imaju svoje ekonomske interese“.

„Pretpostavljam da Brisel nije politbiro koji komanduje privatnim kompanijama. One će da odu ako im više ne odgovara okruženje za njihov biznis, a neće otići ako im odgovara“, rekao je Gajić.