Đilas: Tužiću novinare i političare

Đilas: Tužiću novinare i političare

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas demantuje sve tvrdnje o 29 ili 35 stanova i garaža koje poseduju on i brat i najavljuje da će tužiti sve medije, novinare i političare i „plejadu raznih likova“ koji na TV Pink tri dana pričaju o tome.

Đilas misli da je cela priča krenula iz Bezbednosno informativne agencije (BIA), odakle je dostavljena medijima, ali da taj „nejaki um“ koji je pravio „ima problem s razmišljanjem“.

Kako je objasnio, tako mu je pripisano vlasništvo nad garažom u Požarevačkoj 15, iako ona pripada Parking servisu i ima 100 mesta, a on je jedno mesto koristio 15 godina, „dok ga Goran Vesić s kamerama Pinka nije izbacio“.

Prema tvrdnjama Đilasa, njegov brat Gojko, za koga u javnosti niko do sada nije čuo, vlasnik je dva stana – jedan u kome živi je u Opštini Stari Grad, a drugi je na Novom Beogradu.

Kompanija „Multikom“, čiji je vlasnik, „i nikad nijedan posao s državom nije radila“, vlasnik je sedam nekretnina.

„Ostalih 20 s vašeg spiska niti su u vlasništvu Gojka, mene, niti firmi kojima upravljamo ja ili on“, naglašava Đilas, dodajući da je to lako proveriti na sajtu Republičko-geodetskog zavoda (RGZ).

Đilas je zapitao novinare koji su to objavljivali da li ikad pomisle šta mogu svojim lažima i kampanjom mržnje da prouzrokuju ne samo njemu, već bilo kome na koga to usmere.

On je optužio predsednika Srbije da stoji iza akcije puštanja sa zvučnika pogrdnog skandiranja koje su slušala njegova deca, podsećajući da o deci Aleksandra Vučića nikad nije rekao nijednu reč, i da će se truditi da nikad ničija deca u Sbiji ne dođu u situaciju kao njegova.

Polemišući s novinarima prorežimskih medija koji su bili na konferenciji, Đilas je naveo da ima podnetih više od 100 tužbi protiv takozvanih medija i političara.