Deo opozicije dogovorio zajednički izlazak na izbore

Deo opozicije dogovorio zajednički izlazak na izbore

Deo opozicionih stranaka i organizacija saopštio je na konferenciji za medije da će zajedno izaći na izbore naredne godine.

Na izbore zajedno izlaze Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret slobodna Srbija, Pokret za preokret, Građanske platforme, Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara, Udruženi Sindikata Sloga, najavljeno je na današnjoj konferenciji na novinare.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac saopštio je da to „nije kolona već široki savez“, otvoren za sve grupe građana i pokrete.

Kako je rekao Lutovac, savez bi trebalo da okupi što širi krug ljudi „čiji je cilj stvaranje Srbije sa slobodnim izborima, slobodnim medijima, u kojoj se poštuju prava“.

Smatramo da je to dobar način da privučemo one koji su nezadovoljni i otišli u apstinenciju, rekao je Lutovac.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je kako nije bilo lako postići dogovor o zajedničkom izlasku na izbore, ali da imaju zajednički cilj da život u Srbiji bude kao u srećnijim zemljama Evrope.

Lide Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je da je poziv upućen i organizaciji Skupštini slobodne Srbije, ali i svima drugima koji dele iste ciljeve.