Dačić: Snimak na kome se navodno vidi Radoičić – podvala

Dačić: Snimak na kome se navodno vidi Radoičić – podvala

Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Aljbin Kurti jedini krivac za sve što se desilo i dodao da snimak na kome se navodno vidi Milan Radoičić, a koji je objavio kosovski ministar unutrašnjih poslova, nije od noći kada se dogodio incident, odnosno da je reč o podvali.

„Ovde pokušava da se dokaže i pokaže da su Milan Radoičić ili Zvonko Veselinović ti koji su sprovodili ove akcije. Oni bi najviše voleli da su naišli i na Mojsilovića jer im treba veza sa Beogradom, hoće da kažu da neko to uvozi sa strane. S druge strane kažu da je Vučić organizator, a sa druge strane da smo se odrekli i prebacili sve na Kosovo“, naveo je Dačić.

Ističe da to nije tačno i da se Beograd bori za mir, za prava Srba i da neće dozvoliti da dođe do dalje eskalacije svega ovoga, „da ne bismo imali plamen koji se ne može zaustaviti“.

Dačić naglašava da mu nije jasno po kom članu Rezolucije 1244 ili Briselskog sporazuma je na severu Kosova bila kosovska policija.

„Ne opravdavamo bilo kakve nasilne akcije, žalimo zbog ubistva policajca, gubitka života Srba, što je došlo do takvog incidenta koji nije u interesu Srbije“,rekao jeDačić gostujući na RTS-u.