Dačić: EP odlaže medjustranački dijalog

Dačić: EP odlaže medjustranački dijalog

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je on spreman za medjustranački dijalog ali da predstavnici Evropskog parlamenta (EP) traže dva meseca za, kako su naveli, pripremnu fazu, ocenjujući da je tako nešto „besmisleno“.

„Nisam ja adresa na koju neko treba da se žali. Ja sam ponudio 15. mart kao datum kada svi treba da se okupimo, ali nismo jer su predstavnici EP ušli u pripremnu fazu koja će trajati dva meseca“, rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije, dodajući da nije siguran ni da će to biti na leto jer su „oni (EP) gospoda“ pa tada ne rade.

Prema njegovim rečima, predstavnici EP hoće da „obave razgovor sa svim parlamentarnim strankama, predstavnicima vlade i predstavnicima, kako oni kažu, proevropske opozicije“.

„I da onda nakon toga mi ponovo sednemo i vidimo kako će to da izgleda, hoću da kažem, da će ovo potrajati, a nama je u interesu da što pre to vodi ka nekom cilju da se nadju neka rešenja da se poboljšaju izborni uslovi“, rekao je Dačić, koji je u jednom trenutku rekao voditeljki da ona „previše ozbiljno shvata EP“.

On je rekao i da će početi da razgovara sa političkim strankama i bez EP, jer ne mogu da čekaju da oni donesu rešenje „na poslužavniku“.

„Imate više stranka koje žele da direktno razgovaraju sa predstavnicima vlasti. Ne pada mi na pamet da čekam da vidim šta će se neko dogovoriti“, rekao je Dačić.