Brnabić najavila nove investicije iz SAD

Brnabić najavila nove investicije iz SAD

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da su rezultat prvog dana razgovora sa predstavnicima američkih kompanija u Njujorku najave tri ili četiri nove investicije u Srbiju.

Brnabić, koja boravi u dvodnevnoj poseti SAD, rekla je, nakon sastanka sa više od 50 članova njujorškog ogranka organizacije „Young Presidents Organizations“, da je izuzetno zadovoljna sastancima u Njujorku, na kojima su najavljene investicije ili investicioni fondovi za naša preduzeća, pamet i mlade talente, objavila je Vlada Srbije.

Premijerka je istakla da je naišla na jako dobar prijem i da su učesnici sastanka najavili da će doći u Srbiju i da će investicije koje su planirali u druge delove sveta, poput Indije, preusmeriti na našu zemlju.

Brnabić je ukazala na to da su oni zainteresovani za ulaganja u IT sektor, startap kompanije, biotehnologiju i biomedicinu, objasnivši da te investicije nisu klasične, već investicioni fondovi.

Predsednik njujorškog ogranka „Young Presidents Organizations“ Beri Meric naglasio je da su svi učesnici sastanka bili zainteresovani da učestvuju „u uspešnoj priči koju Srbija kreira“.

Predsednica Vlade Srbije danas nastavlja razgovore sa predstavnicima američkih kompanija, među kojima i sa čelnicima najveće investicione banke, ne samo u SAD, već i svetu – „Goldman Sachs“.