Tramp: Lideri Srbije i Kosova su se grlili u Beloj kući, bilo je divno videti ih

Tramp: Lideri Srbije i Kosova su se grlili u Beloj kući, bilo je divno videti ih

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da su se lideri Srbije i Kosova grlili u Beloj kući i da je bilo divno videti ih, prilikom postizanja dogovora o normalizaciji ekonomskih odnosa.

Na predizbornom skupu u saveznoj državi Pensilvanija, Tramp je ponovo govorio o svom posredovanju izmedju Srbije i Kosova, kao i izmedju Izraela i arapskih zemalja, predstavljajući biračima da donosi mir sukobljenim stranama i kritikujući vodeće američke medije jer o tome ne izveštavaju.

„Kosovo i Srbija su se ubijali mnogo godina, jednostavno su se ubijali, ne vole se, kao Izraelci i Palestinci. Mi trgujemo sa obe strane, dakle imamo izvesnu moć. Rekao sam im, hajde da napravimo sporazum i stvorimo ekonomski mir i mir uopšte. Došli su u moju kancelariju da potpišu. Grlili su se, bilo je divno videti ih. Spasili smo mnogo života“, kazao je Tramp sinoć.

Prošle sedmice, na predizbornom skupu u Severnoj Karolini, Tramp je takodje rekao da je zaslužio Nobelovu nagradu za mir jer je uspeo da zaustavi „masovna ubijanja izmedju Srbije i Kosova“.

„Siguran sam da je sledeća stvar Nobelova nagrada za mir. Zaustavljamo masovna ubijanja izmedju Kosova i Srbije. Toliko godina su se ubijali. Prestaće da se ubijaju. Znate, oni su to radili stotinama godina, doduše pod različitim imenima“, rekao je Tramp 19. septembra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti obavezali su se 4. septembra u Beloj kući na normalizaciju ekonomskih odnosa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *