PSS: Prosvetnim radnicima omogućiti onlajn nastavu

PSS: Prosvetnim radnicima omogućiti onlajn nastavu

Pokret Slobodna Srbija upozorio je danas Krizni štab da medju 100.000 zaposlenih u prosveti radi i izvestan broj radnika koji spadaju u neku od rizičnih grupa, te im je neophodno omogućiti izvodjenje isključivo onlajn nastave.

„Pored nastavnog kadra, treba imati u vidu i nenastavno osoblje, odnosno zaposlene zadužene za održavanje higijene, koji takođe spadaju u rizičnu grupu i obezbediti im obaveze koje ih neće izložiti opasnosti“, naglasio je Pokret.

Takodje, navedeno je da jedan broj zaposlenih u prosveti, resoru u kome je velika frekvencija dece kao potencijalnih prenosilaca virusa, živi u domaćinstvu sa hroničnim bolesnicima, onima koji pate od autoimunih bolesti, pa čak i onkološkim pacijentima.

Za ovu grupu zaposlenih je takodje neophodno da nastavu obavljaju onlajn, kako prenošenjem virusa ne bi ugrozili njihovo već narušeno zdravlje, ocenjuje se u saopštenju.

Pokret je zato zatražio od od Kriznog štaba da hitno donese rešenje u vidu obavezivanja direktora prosvetnih ustanova, da uz dostavljenu medicinsku dokumentaciju, omoguće zaposlenima bezbedan rad.

„U protivnom, smatraćemo da je Krizni štab preuzeo odgovornost za svaki slučaj oboljenja ili smrtni ishod medju zaposlenim pripadnicima rizičnih grupa i članova njihovih porodica koji ovim grupama pripadaju“, navedeno je u saopšenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *