Kod Tadića sutra Trifunović, Obradović neće, ostali razmišljaju

Kod Tadića sutra Trifunović, Obradović neće, ostali razmišljaju

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergej Trifunović rekao je danas za agenciju Beta da će se odazvati pozivu Borisa Tadića na sutrašnji sastanak o „novoj strategiji opozicionog delovanja“.

„Dobio sam poziv Borisa Tadića i prisustvovaću tom skupu. Ja sam uvek otvoren za razgovore i očekujem zdrave i konstruktivne predloge. To je sve što u ovom trenutku mogu da kažem“, rekao je Trifunović.

Predsednik Pokreta „Dveri“ Boško Obradović je saopštio da neće prisustvovati tom sastanku i izjavio Beti da Tadić ne može biti „moderator“ opozicionih razgovora.

„Da je bivši režim na čelu sa Borisom Tadićem bio dobar, ne bi ‘naprednjaci’ (SNS) došli na vlast. To što je sadašnja vlast još gora, ne znači da treba da se vratimo na bivši režim“, ocenio je lider Dveri.

Obradović je dodao da se opozicija mora dogovarati i da je potreban svaki vid saradnje u rušenju aktuelne vlasti.

„Srpski pokret Dveri će se uvek odazvati razgovorima u okviru opozicije, ali unapred predlažemo da moderator bude neko ko do sada nije bio na vlasti. To može biti i nadstranačka ličnost oko koje se svi slažemo“, rekao je on.

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, Borko Stefanović rekao je Beti da ne želi da komenatriše Tadićev poziv.

Ostale opozicione stranke nisu mogle da kažu da li će doći na zakazani sastanak.

Boris Tadić je danas saopštio da je uputio poziv svim liderima opozicionih stranaka za sastanak sutra, u sredu, u 12.00 u prostorijama njegove stranke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *