Aleksić: Šokiran sam ponašanjem predsednika Vučića

Aleksić: Šokiran sam ponašanjem predsednika Vučića

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, koji je učestvovao u incidentu u Predsedništvu, je izjavio da je bio šokiran ponašanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića, za koga kaže da je psovao, vikao i upućivao pogrdna imena. „Čovek nas je pozvao na tuču, pozvao nas je na ferku, mi smo otišli da razgovaramo s njim, ne da se tučemo, već da ga pitamo na šta to liči“, rekao je. On smatra da se predsednik pokazao „kao kukavica, jer ne sme da izađe ni sa kim od njih na RTS“.

On tvrdi da su ljudi iz obezbeđenja bili šokirani i nisu znali kako da reaguju „jer se predsednik unosio u facu i iznosio nepristojne reči“. Smislio je novi naziv za mene „secikesa iz Trstenika“, kaže Aleksić i navodi da ga je on pitao kad će „na duel na RTS oko Jovanjice, da priča o njegovom bratu“.

Ponovio je Jeremićeve reči da su Vučića pozvali na tv duel što je, kako kaže, on odbio. „Rekao je – kao ajde recite gde ćete, kad mu je Jeremić rekao – ajde izađite napolje, on je skočio kao ajde, ali ga je obezbeđenje zaustavilo i reklo – nemojte, predsedniče“, priča Aleksić.

Kaže da je kao građanin šokiran i frapiran ponašanjem predsednika i navodi da – pri tom nisu došli da se svađaju niti da ga psuju već da ga pitaju šta želi kad tako poziva opoziciju.