Na Kopaoniku održana združena antiteroristička vežba

Na Kopaoniku održana združena antiteroristička vežba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Specijalne antiterorističke jedinice, Helikopterske jedinice, Žandarmerije i Policijske uprave u Kraljevu, kao i pripadnici Gorske službe spasavanja izveli su na Kopaoniku združenu antiterorističku vežbu u kojoj su prikazali veštine i sposobnosti u rešavanju talačke situacije, oslobađanja i zbrinjavanja talaca.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je, po završetku vežbe, da je predsednik Srbije najavio nova ulaganja u vojsku i policiju i dodao da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i kroz ovu vežbu pokazali koliko su sva ulaganja u policiju opravdana.

„Nezamenljiv je osećaj sigurnosti koji nam svi oni pružaju, osećaj da smo u stanju da odbranimo naš narod i naš način života gde god da je naš narod ugrožen. Ovi ljudi su i danas pokazali da ništa nije toliko daleko da srpska policija nije u stanju da stigne i da pomogne svom narodu“, rekao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, u združenoj vežbi pripadnici policije pokazali su kako bi se nosili sa terorističkom pretnjom i da su u stanju da ispune svako naređenje i sačuvaju naš narod gde god da se on nalazi.