Vučić: Novih 16 proizvoda na akciji „Bolja cena“

Vučić: Novih 16 proizvoda na akciji „Bolja cena“

Predsednik Aleksandar Vučić je izjavio da dovoljno dobro znamo da nismo veliki, ali da istovremeno nećemo dozvoliti nikome da nas unižava, kao i da nećemo dozvoliti nestanak našeg naroda. Pred nama je novi period u kojem moramo da budemo još snažniji, čvršći, jedinstveni po ključnim pitanjima, istakao je Vučić. Povodom akcije države da se građanima ponudi jeftinija roba sa oznakom „Bolja cena“, pokazao je 16 novih proizvoda koji će biti na popustu, piše RTS.

Aleksandar Vučić je rekao za TV Pink da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji je obeležen u petak, govori o nečemu što je sveto za jednu naciju, o našoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, i obavezuje nas šta ćemo ostaviti našim potomcima.

“Ponosan sam na taj praznik i poruke koje smo poslali“, istakao je Vučić.

To, napominje, nisu bile poruke mržnje, već poruke čvrstine i odlučnosti da opstanemo na svojim ognjištima, i poruke da dovoljno dobro znamo da nismo veliki, ali da istovremeno nećemo dozvoliti nikome da nas unižava, i da nećemo dozvoliti nestanak našeg naroda.

„Pred nama je novi period u kome moramo da budemo još snažniji, čvršći, jedinstveni po ključnim pitanjima. To ne znači jednoumlje. U Srbiji jedino imate blokiranje auto-puteva“, rekao je Vučić .

Predsednik kaže da je „strašno važno“ da dobro pogledamo u budućnost i da ne gledamo šta će biti za tri ili pet godina, već za 20 godina.

„Sve zavisi od volje naroda i odgovornosti rukovodstva“, napominje Vučić.

Srbija je danas pretekla Severnu Makedoniju, Albaniju i BiH po prosečnim platama, a javni dug na 50 odsto u odnosu na BDP, kaže predsednik.

Povodom akcije države da se građanima ponudi jeftinija roba sa oznakom „Bolja cena“, pokazao je nove proizvode koji će biti na popustu.

Novi proizvodi na listi su domaća marmelada, džem od jagode, suncokretovo ulje, brašno T-500, keks, namaz “sirko“, pasulj gradištanac, smrznuti grašak, kupus, dijetalni margarin, kiselo mleko, viršle, jetrena pašteta, crni luk, sapun i pasta za zube.

“Ja na listi u ovom trenuku imam 37 proizvoda“, naveo je Vučić.

Vučić je rekao da su u septembru povećane plate za 214.000 ljudi za 5,5 odsto – prosvetnim radnicima, medicinskim sestrama i negovateljicama.

“NJih čeka još 10 ili 11, možda i 11,5 odsto od 1. januara. Kumulativno je to preko 16 odsto. To je mnogo više od prosečne godišnje inflacije koja u zavisnosti od meseca iznosi oko 11 odsto ili 12 odsto, svakako ne preko toga”, rekao je Vučić.

Penzionerima će biti povećane penzije od 1. oktobra za 5,5 odsto, a potom za 14,8 odsto, što je kumulativno preko 21 odsto od 1. januara, precizirao je Vučić.

“Mi očekujemo da ovu godinu završimo sa prosečnom platom u decembru od 840 evra, sa povećanim minimalcem od januara na 402 evra. Minimalac je bio samo 150 evra pre 10 godina. Očekujemo da sledeće godine prosečna plata u Srbiji u decembru bude 960 evra. Mi ćemo se samo za godinu i tri meseca približiti prosečnoj plati u Srbiji od gotovo 1.000 evra”, istakao je Vučić.

Prosečna penzija će, kaže, biti negde oko 390 možda i 400 evra.