Tanjug danas izbrisan iz APR

Tanjug danas izbrisan iz APR

Javno preduzeće Novinska agencija Tanjug, koja je odlukom Vlade na 10 godina ustupljena firmi „Tačno“, danas je izbrisano iz Agencije za privredne registre, javlja Nova.rs.

To se može videti na sajtu APR , ali i u medijskom registru, gde piše da su danas izbrisani Generalni servis Tanjuga, Servis vesti iz strane štampe, Servis vesti na engleskom jeziku, Ekonomski servis, Video, Foto i Fono servis, kao i Servis vesti, BIZ servis i Premium servis.

U isto vreme u registru medija firma Tačno registrovala je svoj Tanjug servis na engleskom jeziku, Video, Foto, BIZ i Lajvstrim servis.

Prema podacima iz Registra privrednih društava APR, registracionu prijavu brisanja Agenciji za privredne registre podnela je Branka Đukić, dosadašnja direktorka Tanjuga.

Brisanje JP Novinska agencija Tanjug iz APR donekle iznenađuje, budući da to niko nije najavio, piše „Nova.rs“ . Prema zvaničnim informacijama, Tanjug je samo ustupljen na 10 godina kompaniji “Tačno”, koja je u vlasništvu firme “Minakord” Željka Joksimovića i Manje Grčić i RTV Pančeva, čiji je gotovo stopostotni vlasnik Radoica Milosavljević.

Milosavljević je u procesu privatizacije pokupovao niz lokalnih medija u Srbiji, a prema pisanju CINS-a jedan je od 27 donatora koji su Srpskoj naprednoj stranci kupili prostorije na Novom Beogradu.

Republička direkcija za imovinu u odgovorima UNS-u navela je da firma “Tačno” iz Beograda nije kupila Tanjug za 628.000 evra, već je stekla pravo da u određenom vremenskom periodu koristi imovinska prava te novinske agencije.