Puštena u saobraćaj petlja Batajnica

Puštena u saobraćaj petlja Batajnica

U Beogradu je danas puštena u saobraćaj petlja Batajnica, ukupne dužine 3,5 kilometara, koja predstavlja direktan izlazak na autoput E-75 i vezu sa starim Novosadskim putem, ali će povezivati i budući Batajnički bulevar i logistički centar za intermodalni transport, sa autoputem E-75.

„Urađena su 3,5 kilometra saobraćajnice za 8,8 miliona evra, a bilo je dogovoreno 9,6 miliona evra. Prvi put da smo zbog rada nadzornog organa i korektnosti izvođača, kompanije ‘Štrabag’, uspeli da napravinmo nešto i pre roka i za manje novca i da kompletan putni objekat ima sve dozvole“, rekao je na otvaranju saobraćajne petlje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je istakao da će petlja omogućiti povezanost Batajnice sa saobraćajnom obilaznicom oko Beograda, te da će će ljudima koji žive u Batajnici, Ugrinovcima, Busijama, Novoj Pazovi, Zemun Polju, ubrzati kretanje i oklašati putovanje gde god da krenu.

Vučić je zahvalio i Evropskoj banci za obnovu i razvoj na povoljnom finansijskom aranžmanu za izgradnju Batajničke petlje.