MUP: Petina vozača nije imala vezan sigurnosni pojas

MUP: Petina vozača nije imala vezan sigurnosni pojas

U pojačanoj kontroli korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima u saobraćaju, u periodu od 8. do 14. marta, poicija otkrila da gotovo petina kontrolisanih vozača nije imalo vezan sigurnosni pojas.

Saobraćajna policija je od kontrolisanih 60.968 vozila, otkrila 12.807 prekršaja nekorišćenja pojasa od strane vozača i 2.496 prekršaja nekorišćenja pojasa od strane putnika u vozilu, od čega su 1.330 bili putnici na zadnjem sedištu.

U sklopu međunarodne akcije koja je sprovedena u 29 država članica organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija otkrila je 15.501 prekršaj i 81 krivično delo.

Za vreme sprovođenja akcije, registrovano je 577 saobraćajnih nezgoda na putevima u Srbiji, u kojima je šest osoba poginulo, a 143 osobe su povređene, saopštio je MUP.

Istovremeno, napominju da je 79 vozača sankcionisano zbog nepropisnog prevoženja dece na prednjem sedištu, dok je 119 vozača sankcionisano zbog nepropisnog prevoženja dece na zadnjem sedištu vozila.