Građani telima blokirali ulaz u gradilište u Bloku 37

Građani telima blokirali ulaz u gradilište u Bloku 37

Stanovnici Bloka 37 jutros su blokirali ulaz u gradilište gde ponovo radove izvodi kompanija Durst. Građani najavljuju da će ostati na protestu ceo dan i da čekaju da im se obrati zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je nedavno izjavio da je u pitanju „zgrada monstrum“. Iz tima „Kreni- promeni“ saopštili su prethodno i da je kamion krenuo na građane koji telima blokiraju ulaz, kao i da im se preti.

Tim „Kreni promeni“ saopštio je prethodno da je, i pored obećanja zamenika gradonačelnika da će se radovi na izgradnji novog stambenog bloka obustaviti dok se ne pronađe rešenje između stanara Bloka 37, investitora i grada, dogovor danas prekršen.

Dodaje se da je za dva sata više od 4.000 ljudi potpisalo online peticiju protiv radova a da je ukupno online i uživo peticiju potpisalo više od 10.000 građana.

„Večeras u 19h građani iz Bloka 37 nastaviće spontano okupljanje. Kreni – Promeni podržava spontano okupljanje stanara i poziva sve građane Beograda da ih podržimo i večeras u 19h“, navodi se u saopštenju.

Kompanija Durst Development saopštila je prethodno da je od ranih jutarnjih sati nastavila radove na gradilištu u Ulici Milutina Milankovića, u Bloku 37 na Novom Beogradu.