Američka ambasadorka uverila da veoma poštuje Zelenskog

Američka ambasadorka uverila da veoma poštuje Zelenskog

Američki predsednik Džo Bajden veoma poštuje ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i njegovo vođstvo tokom rata punog razmera, rekla je za Evropsku istinu ambasadorka SAD u Ukrajini Bridžit Brink.

„Rusija pokušava da uništi ukrajinsku naciju i njenu kulturu, a Sjedinjene Države neće stajati po strani i dozvoliti da se to dogodi. Predsednik Zelenski i narod Ukrajine inspirisali su svet svojom hrabrošću i otpornošću pokazujući svetu da će Ukrajina nikada ne potčinjeni Rusiji“.

Ambasadorka je podsetila da su Sjedinjene Države već obezbedile 5,3 milijarde dolara bezbednosne pomoći, uključujući 4,6 milijardi dolara nakon što je Rusija pokrenula invaziju u februaru, „kako bi omogućile Ukrajini da se brani, a zajedno sa našim saveznicima i partnerima to ćemo i dalje činiti. „da podrži Ukrajinu“.

„Predsednik Bajden veoma poštuje predsednika Zelenskog i vođstvo koje je pokazao tokom ove krize“, rekla je ambasadorka.

U petak je američki predsednik rekao da je Zelenski odbacio njegovo upozorenje da će Rusija napasti Ukrajinu.

Kao odgovor, Bankova je rekla da je svesna priprema Rusije za invaziju i da se sprema za nju, dok su druge države, uprkos obaveštajnim podacima o pripremama za napad, odložile isporuku teškog naoružanja.