Ambasada Bugarske se vratila u Kijev

Ambasada Bugarske se vratila u Kijev

Bugarska ambasada nastavila je sa radom u ponedeljak u Kijevu, što je Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje nazvalo „još jednim znakom snažne podrške Ukrajini“, prenosi „Evropska istina“ pozivajući se na poruku bugarskog Ministarstva spoljnih poslova.

„Naša zemlja, koja nastavlja da pruža svu moguću pomoć Ukrajini, posebno njenim građanima koji su napustili svoje domove zbog rata, kategorički osuđuje rusku oružanu agresiju i podržava nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine u njenim međunarodno priznatim granicama. posebno u svojim teritorijalnim vodama“, naglašava agencija.

Nakon povratka u Kijev, ambasadu Bugarske će predvoditi privremeni šef koji će raditi sa ograničenim brojem osoblja. Konzularna služba diplomatskog predstavništva takođe će nastaviti sa radom, ali u ograničenom obliku.

„Ideja je da se nastavi sa punim radom nakon potpunog obnavljanja komunikacionih kanala sa Bugarskom“, objašnjava bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Pre početka potpune ruske invazije na Ukrajinu, neke strane ambasade su evakuisane iz Kijeva na zapad. Trenutno je većina njih nastavila sa radom u glavnom gradu Ukrajine, među kojima je i irska ambasada.