Turbulencije u avijaciji postaju jače kako se svet zagreva

Turbulencije u avijaciji postaju jače kako se svet zagreva

Nebo kroz koje lete letelice danas su neravnije nego pre četiri decenije, otkrili su naučnici, nakon što su napravili novu analizu koja pokazuje da se turbulencija povećava kako se klima menja.

Novo istraživanje Univerziteta Reding pokazuje da je turbulencija čistog vazduha, koja je nevidljiva i opasna za avione, porasla u različitim regionima širom sveta.

Na tipičnoj tački iznad severnog Atlantika – jedne od najprometnijih ruta letenja na svetu – ukupno godišnje trajanje jakih turbulencija poraslo je za 55 odsto sa 17,7 sati u 1979. na 27,4 sata u 2020, pokazalo je istraživanje. Umerena turbulencija je porasla za 37% sa 70,0 na 96,1 sati, a lagana turbulencija porasla je za 17% sa 466,5 na 546,8 sati.

Tim koji stoji iza studije, koja je objavljena u Geophisical Research Letters, kaže da su povećanja u skladu sa efektima klimatskih promena. Topliji vazduh zbog emisije CO 2 povećava smicanje vetra u mlaznim strujama, jačajući turbulencije čistog vazduha u severnom Atlantiku i širom sveta.

Dr. Istraživač Mark Proser je rekao: „Turbulencija čini letove nezgodnim i povremeno može biti opasna. Avio-kompanije će morati da počnu da razmišljaju o tome kako će upravljati povećanom turbulencijom, jer to košta industriju 150–500 miliona dolara godišnje samo u SAD. Svaki dodatni minut potrošen na putovanje kroz turbulenciju povećava habanje aviona, kao i rizik od povreda putnika i stjuardesa.“

Dok su SAD i severni Atlantik doživeli najveći porast, nova studija je pokazala da su i druge prometne rute letova preko Evrope, Bliskog istoka i južnog Atlantika takođe zabeležile značajno povećanje turbulencije.

Profesor Pol Vilijams, atmosferski naučnik sa Univerziteta u Readingu koji je koautor studije, rekao je: „Nakon decenije istraživanja koja pokazuju da će klimatske promene povećati turbulencije čistog vazduha u budućnosti, sada imamo dokaze koji sugerišu da je povećanje Trebalo bi da ulažemo u poboljšane sisteme za predviđanje i detekciju turbulencije, kako bismo sprečili da se grublji vazduh pretvori u neravnije letove u narednim decenijama.“