Pomoćne radnice UKC Kragujevac bez posla od 1. marta

Pomoćne radnice UKC Kragujevac bez posla od 1. marta

Higijeničarkama Kliničkog centra Kragujevac, kojima 28. februara ističe dvogodišnji ugovor o radu, on neće biti produžen u naredna dva meseca, rekle su novinarima radnice posle jednočasovnog razgovora sa v.d. direktorom KC Predragom Sazdanovićem.

Dvadeset pomoćnih radnica i danas se okupilo u 11 časova pred ulazom u Klinički centar Kragujevac. Do juče,  direktor im je poručivao preko sekretarice da „ne prima stranke na razgovor“, a danas ih je, s protesta pred rampom Kliničkog centra, odveo na razgovor.

„Posle dve godine odlazimo iz Kliničkog centra. Direktor nam je rekao da ministarstvo ne zapošljava u javnom sektoru pomoćne radnike. Biće raspisan tender za čišćenje. Agencija za čišćenje i sve smo na spisku. Bićemo prve preporučene agenciji. To je neki stend baj od mesec i po, do dva. Za dva meseca, obećao nam je Sazdanović, bićemo pozvane na razgovor za tu agenciju, da radimo“, kaže za N1 Marijana Samčović, pomoćna radnica KC Kragujevac.

Pomoćne radnice smatraju da su obmanute, jer im je u junu prošle godine obećan radni odnos na određeno, za one koje su u kovidu.

„Očekujemo ne samo za spremačice, u kovidu su nam i tehničari, fakturisti, svi oni koji pomažu da zdravstveni sistem radi a ne pripadaju sistemu, svi su oni zaslužili da budu primljeni. Ja očekujem da u martu i aprilu bude tako“, rekao je Predrag Sazdanović, v.d. direktor Kliničkog centra Kragujevac.