Kragujevac: Ugostitelji traže duže radno vreme

Kragujevac: Ugostitelji traže duže radno vreme

Kragujevački ugostitelji protestovali su ispred zgrade Skupštine grada Kragujevca tražeći „ravnopravan tretman“ sa svojim kolegama u Beogradu, odnosno da im se dozvoli rad do 1 sat posle ponoći, umesto do 23 sata.

Ukazali su i na to da moraju da izmiruju obaveze prema državi, iako su im prihodi znatno manji zbog ograničenja radnog vremena. Kažu da im je zbog ograničenja radnog vremena „ugrožen opstanak posla i egzistencija”, a Udruženje ugostitelja kaže da će, ukoliko se ovakva situacija nastavi, morati da se zatvori polovina lokala.

U Kragujevcu, gde je krajem juna uvedena vanredna situacija, bašte kafea mogu da rade do 23 sata, a ugostiteljski objekti u zatvorenom prostoru do 21 sat.

U gradskoj upravi Kragujevca kažu da imaju razumevanja za ugostiteljsku delatnost i da će u narednih dana, Gradsko veće usvojiti set ekonomskih olakšica, koje se odnose na gradske takse i namete.

Takođe, danas, 15. septembra, održaće se sastanak u Institutu za javno zdravlje, kojem će prisustvovati ugostitelji i predstvnici grada, kao i stručne epidemiološke službe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *