Kragujevac: Još 89 osoba zaraženo korona virusom

Kragujevac: Još 89 osoba zaraženo korona virusom

Na teritoriji grada Kragujevca registrovano je 89 novih slučajeva zaraze Korona virusom, pokazuju poslednji podaci ovdašnjeg Instituta za javno zdravlje Kragujevac. U ovdašnjem Kliničkom centru, prema jučerašnjim podacima do 9 sati, hospitalizovano je 260 pacijenata kod kojih je registrovan virus COVID-19. 

Prema poslednjim informacijama iz ovdašnjeg Instituta za javno zdravlje od 447 uzoraka uzetih na području Šumadijskog okruga i obrađenih PCR metodom ili antigenskim testovima juče do 20 časova u laboratoriji “Kraguj” i domovima zdravlja registrovano je 112 pozitivnih osoba i to 89 iz Kragujevca, 13 iz Aranđelovca, četiri iz Batočine, dve iz Knića i po jedna iz Topole, Rače, Kraljeva i Gornjeg Milanovca, s tim da u Lapovu juče nije bilo novozaraženih. 

U Kliničkom centru, prema podacima juče ujutru do 9 sati, hospitalizovano je 260 pacijenata kod kojih je registrovan virus COVID-19, a od toga 23 su na respiratoru. Iz ove zdravstvene ustanove u subotu, 26. decembra, otpušteno je 10 pacijenata i to devet iz Kragujevca i jedan iz Rače.