Kragujevac: Epidemiolog Delić demantovao direktorku Batuta-Kragujevac nije novo žarište

Kragujevac: Epidemiolog Delić demantovao direktorku Batuta-Kragujevac nije novo žarište

Broj novozaraženih osoba virusom COVID 19 u odnosu na broj pregledanih ukazuje da je Kragujevac bliži ukidanju vanredne situacije, nego proglašenju kritičnim gradom, izjavio je epidemiolog Instituta za javno zdravlje Predrag Delić gostujući na RTK i time praktino demantovao navode koji svakodnevno stižu iz Batuta i republičkog Kriznog štaba da je Kragujevac žarište Korone.

On je potvrdio da će u najskorijoj budućnosti doći do ukidanja vanredne situacije u gradu i izrazio nezadovoljstvo izjavom direktorke Batuta Verice Jovanović da se u Kragujevcu povećava broj zaraženih.

Zbog različitih, ponekad i kontraditornih, izjava predstavnika zdrvstvene struke na lokalnom i nacionalnom nivou, građani Kragujevca nisu sigurni kakva je trenutna epidemiološka situacija u gradu.

Epidemiolog Predrag Delić naglašava da i kada bude ukinuta vanredna situacija u gradu, mere koje je republički Krizni štab uveo ostaju na snazi, a to su nošenje maske, održavanje fizičke distance, pogotovo pojačana higijena.

Doktor Predrag Delić je još jednom apelovao na građane da ne skidaju zaštitne maske, jer svaki put kada su maske padale sa lica, korona je imala uzlaznu putanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *