Gradonačelnik Kragujevca: Epidemija van kontrole

Gradonačelnik Kragujevca: Epidemija van kontrole

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić izjavio je da je epidemija u Kragujevcu „prilično van kontrole” i da su „jako veliki brojevi” jer se „deo građanstva oglušio o protivepidemijske mere”.

– U septembru i oktobru upozoravali smo i mi ispred grada, ali i svi zdravstveni radnici, da će do ovoga doći, obraćali smo se svaki dan i molili smo onaj deo građanstva koji ne poštuje mere, da pomogne. Sada je situacija prilično van kontrole. Sada smo otišli na neke jako velike brojeve, rekao je Dašić novinarima.

Rekao je i da su nadležni „dizali tenzije” onda „kada je to bilo najpotrebnije”.

– U tom trenutku je bilo ljudi koji nas ne shvataju ozbiljno. Danas mislim da je svima sasvim jasno, danas više nema ni lokala, ni žurki, ni drugih većih okupljanja, zato što svako već poznaje nekog ko je na bolničkom lečenju zbog koronavirusa. Mi danas, nažalost, gubimo Kragujevčane, rekao je Dašić.

Dodao je da još ima slobodnih bolničkih kapaciteta za Covid-pacijente, ali da je problem to što nema dovoljno zdravstvenog osoblja.

– Još imamo dovoljno kapaciteta u privremenoj bolnici na Šumadija sajmu, nismo još ušli u otvaranje novih, u Hali Park ili Domu Artem, rekao je Dašić.