Epidemiološka situacija vanredna, sve se zatvara tokom vikenda, osnovci viših razreda od ponedeljka onlajn

Epidemiološka situacija vanredna, sve se zatvara tokom vikenda, osnovci viših razreda od ponedeljka onlajn

Na upravo završenoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da tokom predstojećeg vikenda bude sve zatvoreno, sem prehrambenih prodavnica, apoteka i benzinskih pumpi u delu za točenje goriva.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Gojkovića, koji se nakon sednice obratio javnosti, analizirana je trenutna epidemiološka situacija u Srbiji i zaključeno je da je ona vanredna, a medicinski deo štaba je konstatovao da možemo očekivati i blag porast novozaraženih narednih dana.

Shodno tome doneta je odluka da tokom vikenda sve bude zatvoreno sem prehrambenih prodavnica, apoteka i benzinskih pumpi, kao i da će sve manifestacije planirane za vikend biti otkazane.

Od ponedeljka će i učenici viših razreda osnovnih škola preći na onlajn nastavu, srednjoškolci ostaju u režimu onlajn nastave, dok će učenici od prvog do četvrtog razreda nastavu pratiti u školama.

Prema rečima dr Gojkovića vakcinacija se sprovodi kontinuirano, oko 700 hiljada revakcinisanih građana i oko 1,8 miliona datih vakcina.

Gojković je istakao da je medicinski deo kriznog štaba tražio potpuno zatvaranje svega na 14 ili čak 21 dan, ali da dogovor te vrste nije postignut.

Nova sednica Kriznog štaba najverovatnije će biti održana u ponedeljak.