Danas sednica Kriznog štaba

Danas sednica Kriznog štaba

Danas će biti održana sednica Kriznog štaba, a pred sam početak epidemiolog Branislav Tiodorović je rekao da očekuje teškju sednicu i suprotstavljanje stavova.

Prema rečima Tiodorovića, trenutna epidemiološka situacija je teška, svakoga dana se registrujeveliki broj novozaraženih, a bolnice su sve punije. On je istakao da se sada virus širi najviše među radno ngažovanom populacijom i da je u pitanju britanski soj koji se brže širi.

On je upozorio i da ćemo imati još jedan veliki izazov tokom katoličkog Uskrsa, kada se očekuje dolazak većeg broja naših ljudi koji žive i rade u inostranstvu. On ističe da oni u Srbiju dolaze, ne samo da bi videli svoje najmilije, već i da se vakcinišu jer u zemljama iz kojih dolaze nema dovoljno vakcina.

Kada je reč o najmlađima, Tiodorović smatra da će stariji osnovci i srednjoškolsci i dalje nastaviti sa onlajn nastavom, ali da bi trebalo razmotriti i situaciju sa zaražavanjem sa najmlađim đacima. Zbog toga je pozvao i poslodavce da imaju razumevanja i oslobode svoje zaposlene, kako bi jedan od roditelja moga da bude sa mlađom decom dok se ova situacija malo ne smiri.