Toma Fila: SPS će posle izbora biti u koaliciji sa SNS-om

Toma Fila: SPS će posle izbora biti u koaliciji sa SNS-om

Kandidat SPS-JS za gradonačelnika Beograda advokat Toma Fila izjavio je da će ta lista posle izbora biti u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS) bez obzira što pojedini provladini tabloidi vode kampanju protiv funkcionera SPS-a.

Fila je agenciji Beta kazao da se pred svake izbore vodi medijska kampanja protiv SPS-a.

„Mi smo kulturna stranka i ne reagujemo na pisanja tabloida o temama koje su završene pre deset godina. Zanimljivo je da na ta pisanja ne reaguje ni SNS. Svi naši funkcioneri o kojima ovih dana pišu pojedini tabloidi u negativnom kontekstu, su oslobođeni bilo kakve pravne odgovornosti“, rekao je Fila.

Komentarišući izjavu predsednika SNS-a Miloša Vučevića koji je u Kraljevu rekao da samo listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ nije „gazda“ Dragan Đilas (SSP), Fila je kazao da je SPS-u jedini gazda predsednik Ivica Dačić.

„Mislim da je Vučević tom izjavom nenamerno uvredio SPS. On je spomenuo i socijalističku internacionalu, a mi smo iz te organizacije davno izbačeni, tako da je ta izjava mogla da se odnosi na stranku Borisa Tadića. Bez obzira na sva ta pisanja i izjave, konačan stva SPS-a je da posle izbora formira koaliciju sa SNS-om“, istakao je Fila.