Dobričin prsten glumcu Borisu Isakoviću

Dobričin prsten glumcu Borisu Isakoviću

Glumačka nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo u 2022. godini – Nagrada Dobričin prsten – biti dodeljena laureatu Borisu Isakovićuna svečanosti u nedelju, 3. decembra, u 12 sati, na Velikoj sceni Ljuba Tadić Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

Boris Isaković je 35. laureat ovog uglednog i najvišeg staleškog priznanja.

Nagrada se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića (izrada Zlatare Jokić, Beograd) i od unikatne oslikane diplome na pergamentu (rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića).

U konkurenciji za Nagradu bilo je devet istaknutih glumica i glumaca: osim dobitnika, nominovani su i Gordana Đurđević Dimić, Radmila Živković, Gorica Popović, Anita Mančić, Branislav Milićević, Saša Torlaković, Tihomir Stanić i Rade Šerbedžija.

Sedmočlani Žiri odluku je doneo 16.12.2022. godine, tajnim glasanjem i to većinom glasova, a radio je u sastavu: Vida Ognjenović, predsednica Žirija, Jelisaveta Seka Sablić, Predrag Miki Manojlović, Nada Šargin, Ksenija Radulović, Egon Savin, i Ivan Medenica.

Podršku dodeli Nagrade dalo je Ministarstvo kulture Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, a podršku organizaciji svečane dodele dao je Savez dramskih umetnika Vojvodine i Jugoslovensko dramsko pozorište