Vulin: Priremaju se grupe da spreče održavanje izbora u Srbiji

Vulin: Priremaju se grupe da spreče održavanje izbora u Srbiji

MUP i BIA imaju informacije da se za dan izbora sprema više grupa organizovanih od političkih partija u Srbiji ali i stranog faktora koji će pokušati da kompromituju pa i spreče održavanje izbora“, rekao je ministar Aleksandar Vulin.

„Imamo informacije da će pokušati da upadaju na biračka mesta, da razbijaju kutije, pokazuju falsifikovanu izbornu dokumentaciju i za to će biti spremni i organizovani i u čemu će im značajno pomoći mnoge službe iz našeg okruženja“, rekao je Vulin na vanrednoj pres konferenciji.

Vulin je rekao da već sada postoje spiskovi kriminalaca koji treba da uđu u Srbiju i pomognu u sprečavanju normalnog održavanja izbora.

„MUP, BIA i čitav bezbednosni aparat ove zemlje neće dozvoliti da izborni dan prođe tako i neće dozvoliti da se bilo ko igra sa slobodno izraženom narodnom voljom. Upozoravamo one koji su ovo organizovali, one koji ovo planiraju, da znamo kakav je plan i organizacija, da znamo ko treba da im stigne u pomoć i da bi bilo mnogo bolje da od toga odustanu“, istakao je Vulin.

Izvor: Tanjug