Uhapšen komandir u Okružnom zatvoru u Beogradu

Uhapšen komandir u Okružnom zatvoru u Beogradu

Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP uhapsili su komandira u Okružnom zatvoru u Beogradu zbog sumnje da je pokušao da unese tri mobilna telefona za jednog pritvorenika. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP uhapsili su komandira u Okružnom zatvoru u Beogradu K. T. zbog sumnje da je pokušao da unese tri mobilna telefona za jednog pritvorenika.

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti priveden u tužilaštvo na saslušanje.Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštava da je danas suspendovala i pokrenula disciplinski postupak protiv K. T. (2002), pripadnika Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Beogradu, zbog osnovane sumnje da je počinio težu povredu radnih obaveza i dužnosti iz Zakona o izvršenju krivičnih sankcija, koje se odnose na unošenje ili iznošenje iz zavoda stvari za račun lica lišenih slobode.

„Uprava Okružnog zatvora u Beogradu je duže vreme sprovodila opsežan operativni rad u vezi sa nezakonitim postupanjem K. T. , o čemu je prikupila sve neophodne informacije i prosledila ih nadležni državnim organima, što je i rezultiralo hapšenjem ovog komandira“, navodi se u saopštenju.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija naglašava da od svih zaposlenih očekuje da budu dosledni u sprovođenju svojih dužnosti, jer sistem izvršenja nije i ne može da bude mesto u kome rade oni koji odluče da „okrenu leđa“ zakonu i pravdi, umesto da im služe.