Meksiko: U sudaru autobusa i cisterne za gorivo poginulo najmanje 18 ljudi

Meksiko: U sudaru autobusa i cisterne za gorivo poginulo najmanje 18 ljudi

U sudaru kamiona cisterne koji je prevozio gorivo i putničkog autobusa u subotu je poginulo najmanje 18 ljudi na severu Meksika, saopštile su vlasti.

Tužioci u severnoj pograničnoj državi Tamaulipas ​​rekli su da je nesreću možda izazvala izgubljena jedna od dve prikolice kamiona.

U sudaru su oba vozila potpuno izgorela. Policijske fotografije pokazuju da se autobus pretvorio u klupko dimljenog, ugljenisanog metala.

Državna policija Tamaulipasa je prvobitno pronašla devet kompleta posmrtnih ostataka, ali su tužioci u ranim popodnevnim satima rekli da je pronađeno još devet. Broj mrtvih bi mogao da poraste, rekli su.

Nesreća se dogodila pre zore na autoputu koji vodi ka severnom gradu Monterej.

Vozač cisterne je po svemu sudeći preživeo i pod istragom je. Autobus je očigledno krenuo iz centralne države Idalgo i uputio se ka Montereju.

Kamion je vukao dve cisterne u tandemu. Takvi teretni kamioni sa dvostrukim kontejnerom su bili uključeni u brojne smrtonosne nesreće u prošlosti.

Pošto su ograničenja težine i bezbednosne inspekcije u Meksiku slabe, u prošlosti je bilo poziva da se zabrane izuzetno teški i nezgrapni kamioni.

Državni tužioci su u saopštenju naveli da je „do nesreće možda došlo zato što se jedan od rezervoara za gorivo olabavio“.