Ostaci pronađeni u subotu na jezeru Mid mogu biti od 25. jula

Ostaci pronađeni u subotu na jezeru Mid mogu biti od 25. jula

Ljudski ostaci pronađeni u Nacionalnom rekreacionom području jezera Mid prošlog vikenda možda zapravo potiču iz istog skupa kostiju otkrivenih 12 dana ranije, saopštile su vlasti u utorak.

Zvaničnici Nacionalnog parka rekli su da su rendžeri pozvani u subotu u rezervoar između Nevade i Arizone nakon što su skeletni ostaci otkriveni na plaži Svim.

To je bio četvrti put od maja da su ostaci otkriveni jer je zapadna suša primorala obalu da se povuče kod akumulacije reke Kolorado iza Huverove brane koja se smanjuje.

Međutim, kancelarija mrtvozornika okruga Klark saopštila je da su delimični ljudski ostaci pronađeni u oblasti Boulder Bič 25. jula zapravo povezani sa skeletnim ostacima otkrivenim u subotu.

„U ovom trenutku, istraga ovih ostataka uključuje rad na utvrđivanju da li su dva skupa posmrtnih ostataka od iste osobe ili ne“, saopštila je kancelarija mrtvozornika za Las Vegas Reviev-Journal.

1. maja u blizini luke Hemenvej pronađeno je bure sa ljudskim ostacima. Policija veruje da su ostaci čoveka koji je preminuo od rane iz vatrenog oružja, a telo je verovatno bačeno sredinom 1970-ih do ranih 1980-ih.

Šest dana kasnije, vlasti su saopštile da su ljudski skeletni ostaci drugog čoveka pronađeni u zalivu Kalvil.

Policija spekuliše da bi moglo biti otkriveno još ostataka jer nivo vode u jezeru Mid nastavlja da opada.

Više ljudskih ostataka otkriveno na jezeru Mid kod Las Vegasa