Srušila se zgrada na severu Sirije, poginulo 11 ljudi

Srušila se zgrada na severu Sirije, poginulo 11 ljudi

DAMASK – U gradu Alepu na severu Sirije u sredu se srušila zgrada, pri čemu je poginulo najmanje 11 ljudi, uključujući troje dece, javila je sirijska državna televizija, preneo je AP.

Televizija je saopštila da se nelegalno izgrađena petospratnica u južnom delu Alepa, Fardus, srušila uveče. U njemu se navodi da je ubijeno sedam žena, troje dece i jedan starac.

U izveštaju se takođe navodi da su dve osobe povređene, a sedam obližnjih zgrada je evakuisano iz straha da bi se i one mogle srušiti. Operacije potrage su i dalje bile u toku usred ruševina u slučaju da bi još ljudi moglo biti zatrpano ispod ruševina.

Državna novinska agencija SANA citirala je predsednika gradskog veća Alepa Muida Madladžija koji je rekao da je zgrada nelegalno izgrađena i da ima slabe temelje. On je dodao da je to područje pretrpelo velika oštećenja tokom rata.

Fardus je bio naselje pod kontrolom pobunjenika sve do decembra 2016, kada su vladine snage uz pomoć Rusije i Irana zauzele istočne delove grada, koje su pobunjenici držali četiri godine.

Mnoge zgrade u Alepu potpuno su uništene ili oštećene tokom 11-godišnjeg sukoba u Siriji, koji je ubio stotine hiljada i raselio polovinu predratnog stanovništva zemlje od 23 miliona.

Alep je najveći grad u Siriji i nekada je bio njen trgovački centar.