Nemački gigant robe široke potrošnje nastavlja poslovanje u Rusiji

Nemački gigant robe široke potrošnje nastavlja poslovanje u Rusiji

Henkel naglašava da ta odluka ne krši sankcije EU.

Nemački gigant hemijske i široke potrošnje Henkel nastaviće da posluje u Rusiji, rekla je predsednica kompanije Simon Bagel-Trah.

„Javnost se na ovo ponekad veoma kritički gleda. Zato mi je važno da naglasim da u potpunosti primenjujemo sve primenljive sankcije“, rekla je ona akcionarima u ponedeljak tokom godišnje skupštine grupe.

Glavni menadžer je rekao da će menadžment Henkela veoma pažljivo pratiti aktuelna geopolitička dešavanja i preduzeti dalje mere ako bude potrebno. Ona je dodala da su aktivnosti kompanije u zemlji podložne ograničenjima.

Henkelova odluka dolazi usred masovnog egzodusa iz Rusije velikih međunarodnih brendova iz širokog spektra industrija usred sankcija Zapada u vezi sa vojnom operacijom Moskve u Ukrajini.

Kompanija sa sedištem u Diseldorfu u Rusiji posluje već tri decenije. Ima 12 kancelarija i 11 fabrika za proizvodnju kozmetike, kućne hemije i proizvoda za popravke. Ima lokacije u ruskim gradovima Perm, Engels, kao iu Lenjingradskoj, Moskovskoj, Stavropoljskoj i Uljanovskoj oblasti. Henkel zapošljava 2 500 ljudi širom Rusije.