Hoće li Beograđani ostati bez javnog prevoza?

Hoće li Beograđani ostati bez javnog prevoza?

Juče je u MTS dvorani Doma sindikata održana radna sednica Javnog komunalnog preduzeća Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd, tokom kog je bilo razgovora u vezi sa temama predstojeće Skupštine grada Beograda.

Između ostalih predloženih tačaka, sindikalni predstavnici sa Zoranom Antićem na čelu, iskazali su svoje negodovanje i neformalni, usmeni zahtev, da tačka pod brojem 17. bude uklonjena sa dnevnog reda Sednice. Ova tačka se bavi pitanjem ukidanja JKP GSP Beograd i formiranja novog preduzeća na mestu postojećeg.

Antić je najavio i formalno obraćanje sa ovim zahtevom, ali i zahtevima u vezi sa povećanjem plata vozačima, regulisanjem problema u rasporećivanju i dodeli smena, kao i izostanku organizacije tradicionalnog okupljanja povodom 1.9., početka školske godine i 3.9. Dana komunalne delatnosti.

U svom obraćanju je naveo podatke u vezi sa rastom i upravljanjem preduzećem u proteklim godinama, ali se i osvrnuo na upitan izbor plaćanja sale za održavanje samog sastanak, suprotno racionalnijem izboru postojećih i već plaćenij prostorija koje koristi GSP.

Podsećamo da je i auto prevoznik Lasta tokom leta imao slične probleme, štrajk zaposlenih i pretnje ‘gašenjem’ preduzeća.