BofA imenuje novog direktora za bankarstvo za Severnu Ameriku

BofA imenuje novog direktora za bankarstvo za Severnu Ameriku

Bank of America Corp je u ponedeljak imenovala veterana kompanije Majka Džoa za svog novog šefa globalnog korporativnog i investicionog bankarstva (GCIB) za Severnu Ameriku, prenosi Rojters.

Novostvorena uloga će dodati Joo-ovim postojećim odgovornostima kao GCIB-ovog glavnog operativnog direktora (COO). Joo će izvestiti predsednika GCIB-a Metjua Kodera.

„Mikeovo veliko iskustvo u celoj firmi omogućiće mu da u potpunosti iskoristi celu platformu Bank of America, uključujući predsednike tržišta, kako bi iskoristio našu ekspanzivnu mrežu i mogućnosti za produbljivanje i proširenje odnosa sa klijentima“, rekao je Koder u memorandumu.

Sadržaj memoranduma potvrdio je portparol Bank of America.

U novoj ulozi, Joo će blisko sarađivati sa poslovnim liderima širom tržišta kapitala, korporativnog bankarstva, investicionog bankarstva i globalnih transakcijskih usluga, dodao je Koder.

Joo je ranije bio izvršni direktor za globalna tržišta, šef globalnih stopa i rešenja za valute i šef tržišta dužničkog kapitala u Aziji u svom više od 15 godina rada u Bank of America.

Banka sa sedištem u Severnoj Karolini objaviće novog šefa osoblja za GCIB u narednim nedeljama, navodi se u dopisu. Bloomberg je ranije u ponedeljak izvestio o Jooovoj novoj ulozi.