Stevanović: Raste broj novozaraženih

Stevanović: Raste broj novozaraženih

Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović izjavio je danas da je, ako epidemiološka situacija nastavi da se pogoršava, moguće poštravanje mera.

„Razmišlja se, ako situacija nastavi da se pogoršava, da se eventualno zatraži poštravanje mera, pre svega skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata i dopunsko smanjivanje smanjivanje popunjenosti kapaciteta turističkih objekata“, rekao je Stevanović.

Maksimalno korišćenje bolnica u Batajnici i Kruševcu Direktor Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović izjavio je danas da ponovo raste broj inficiranih korona virusom i onih kojima je potrebno bolničko lečenje, što znači da će morati da se povećaju bolnički kapaciteti i to tako što će kovid bolnice u Batajanici i Kruševcu maksimalno iskoristiti svoje kapacitete.

Stevanović je, nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica, istakao da je ovog puta dogovoreno da se bolnice koje su izašle iz kovid sistema, ne vraćaju u taj režim, već da se posvete lečenju nekovid pacijenata.