Đerlek: Napravljen detaljan plan za imunizaciju, danas stiže 19.500 doza Fajzerovih vakcina

Đerlek: Napravljen detaljan plan za imunizaciju, danas stiže 19.500 doza Fajzerovih vakcina

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je sastanak sa članovima Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju protiv koronavirusa, na kojem je analiziran detaljan plan vakcinacije, prema prioritetima, za ovu nedelju.

Kako je predviđeno planom, prema prioritetima vakcinacije, ove nedelje će biti vakcinisani zdravstveni radnici, kao i korisnici i zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, pre svega, gerontološkim centrima.

Očekuje se da danas u Srbiju stigne još 19.500 doza vakcina prozvođača „Fajzer-Biontek“, kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek i dodaje da je u planu da se u ovoj nedelji vakciniše oko 11.000 zdravstvenih radnika i korisnika gerontoloških centara.

Đerlek je za Tanjug naveo da je napravljen detaljan plan imunizacije za ovu nedelju. Ubuduće će, kako kaže, detaljni plan imunizacije praviti na nedeljnom ili desetodnevnom nivou.Ove nedelje vakcinacija će se obavljati svakim danom osim na Božić, uključujući i vikend.

„Planiramo oko 11.000 ljudi da vakcinišemo do kraja nedelje, s tim što ćemo pola vakcina opredeliti za zdravstvene radnike, a pola za gerontološke centre i ustanove socijalne zaštite“, naveo je Đerlek.