U kovid bolnici u Batajnici smešteno 465 pacijenata, svakodnevno i 40 novih

U kovid bolnici u Batajnici smešteno 465 pacijenata, svakodnevno i 40 novih

U kovid bolnici u Batajnici trenutno je zbrinuto 465 pacijenata, što je blagi pad u odnosu na sredinu decembra kada je bilo oko 500 pacijenata, izjavila je danas direktorka ove bolnice Tatjana Adžić Vukičević. Adžić Vukičević je za portal Nova.rs izjavila da se u odnosu na sredinu decembra broj hospitalizovanih pacijenata zbog KOVID-19 smanjio za deset do 12 odsto, ali da i dalje među novim pacijentima ima mnogo onih sa teškom kliničkom slikom.

„U jedinici intenzivne nege trenutno imamo 70 ljudi, a ranije smo imali oko 80. Imamo 32 intubirana pacijenta, a ranije je bilo 47-48 pacijenata na respiratorima. Svaki dan imamo izmedju 30 i 40 novih prijema pacijenata“, rekla je Adžić Vukičević.

Ona je navela da je od 4. decembra, kada je otvorena, koronavirusom u ovoj bolnici inficirano 22 medicinska radnika, osam lekara i 14 medicinskih sestara, kao i da su svi na kućnom lečenju.

Adžić Vukičević je rekla i da se oko trećina zaposlenih u toj kovid bolnici izjasnilo da želi da primi Fajzerovu vakcinu protiv koronavirusa, a da ima i onih koji planiraju da sačekaju rusku ili kinesku.