Senad Begić: Nema zatvaranja granica Crne Gore

Senad Begić: Nema zatvaranja granica Crne Gore

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore Senad Begić izjavio je da je nagli skok broja zaraženih od korone u Crnoj Gori posledica nepoštovanja mera i raznih dešavanja u prethodnom periodu, ali da neće više biti zabrana dolazaka u Crnu Goru, ni iz Srbije, niti iz ostalih delova regiona.

U ovom trenutku nivo lokalne transmisije u Crnoj Gori je takav da importacija slučajeva iz inostranstva ne predstavlja značajnije povećanje epidemiološkog rizika od daljeg širenja infekcije, naveli su Begić i članovi njegovog tima za portal Nova.rs.

Kako se ističe, samim tim nije opravdano očekivati da se uvode mere zabrane međunarodnih putovanja, ni zabrane dolazaka iz Srbije, niti iz drugih zemalja u Crnu Goru, koje ne bi imale efekta i koje nemaju većeg epidemiološkog smisla.

Prema njima, u trenutku kada je transmisija virusa široko uspostavljena u svim lokalnim zajednicama pitanje krivice je izgubilo smisao, te je u ovom trenutku znatno svrsishodnije posvetiti se suzbijanju obolevanja koje zahteva društveni konsenzus i jedinstvo, pre nego prstom upirati u bilo koga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *