U Velikoj Britaniji stopa zaraze četvorostruko u poslednjih mesec dana

U Velikoj Britaniji stopa zaraze četvorostruko u poslednjih mesec dana

Stopa zaraze korona virusom u Velikoj Britaniji skočila je četvorostruko u poslednjih mesec dana, a čak i više na severozapadu Engleske i u Londonu, saopštili su britanski naučnici na osnovu nasumičnog testiranja desetina hiljada ljudi.

Pol Eliot, šef Katedre za epidemiologiju Koledža Imperial u Londonu koji je sproveo istraživanje, naveo je da je širom Engleske sada korona virusom zaražen jedan od 200 ljudi, što je skok u odnosu na početak septembra kada je taj odnos bio jedan od 800.

Naučnici su saopštili da je medju zaraženima verovatno dvostruko više crnaca i ljudi azijskog porekla nego belaca, i da se stope zaraze povećavaju medju svim starosnim grupama u Engleskoj, a najviše medju mladima od 18 do 24 godine.

Nagli porast broja slučajeva je počeo u avgustu, kada je Vlada pokrenula jednomesečnu promociju ugostiteljstva i velike popuste cena u restoranima.

Ipak, uočili su i nagoveštaje usporavanja epidemije, rekao je Eliot koji smatra da je moguće da su tome doprinele nedavne mere, medju kojima zabrana okupljanja više od šestoro.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *