SZO: Oktobar i novembar biće teži za Evropu što se tiče epidemije korona virusa

SZO: Oktobar i novembar biće teži za Evropu što se tiče epidemije korona virusa

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) očekuje rast broja umrlih od Kovida-19 u Evropi tokom oktobra i novembra koji će, prema njenim predvidjanima, biti „teži“ što se epidemije tiče, rekao je danas za Frans pres direktor evropskog ogranka organizacije.

„Stvari će postati teže. U oktobru i novembru ćemo videti višu stopu smrtnosti“, rekao je Hans Kluge u razgovoru za Frans pres govoreći u trenutku kada broj registrovanih slučajeva zaraze skače u Evropi mada je dnevni broj umrlih za sada uglavnom stabilan.

Porast broja umrlih na dnevnoj osnovi se očekuje zbog povećanja broja slučajeva zaraze sa ponovnim širenjem epidemije u Evropi, navela je SZO.

Evropski ogranak SZO danas i sutra održava sastanak sa oko 50 zemalja članica da razmene mišljenja o odgovoru na pandemiju i da usaglase petogodišnju strategiju.

Broj slučajeva zaraze u Evropi znatno raste poslednjih nedelja posebno u Španiji i u Francuskoj. U petak više od 51.000 novih slučajeva zabeleženo je samo u tom jednom danu u 55 zemalja koje pokriva evropski ogranak SZO, što je više od vrhunca zabeleženog u aprilu, prema podacima te organizacije. Istovremeno broj umrlih dnevno je za sada na nivou od početka juna, oko 400 do 500 smrtnih slučajeva vezanih za Kovid-19, prema tom istom izvoru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *