Kisić Tepavčević: Nema opuštanja, stabilna situacije može brzo da se promeni

Kisić Tepavčević: Nema opuštanja, stabilna situacije može brzo da se promeni

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da se epidemiološka situacija u Srbiji koja je sada stabilna, vrlo brzo može promeniti i da i na dalje najvažnije da svi budu odgovorni prema sebi i drugima.

Ona je pred početak sednice Kriznog štaba na kojoj će biti doneta odluka da li će biti uveden karantin za gradjane koji se vraćaju sa letovanja, rekla za RTS da su 23 evropske države prošle nedelje zabeležile rekordan skok broja obolelih i da su medju njima skoro sve zemlje iz okruženja.

Dodala je da ako obavezna samoizolacija bude uvedena, to će kao i do sada kontrolisati državni organi, sanitarna inspekcija, policija, ali pre svega svi treba sami sebe da kontrolišu jer najnovije preporuke kažu da je verovatnoća prenošenja zaraze najveća u prvih deset dana.

„Od početka vidimo da se situacija može naglo promeniti i sada zabrinjava procenat pozitivnih u odnosu na testirane, tako da se ne smemo se opuštati jer dolazi sezona respiratornih infekcija“, istakla je Kisić Tepavčević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *